Sunday, April 3, 2011

Lelaki dan perangai wajib nya..

Assalamualaikum..

based on tajuk, korang rase ape perangai wajib yg ade kat setiap lelaki? haa.. betul tu! of course la EGO kan. *yeyejek aku nih.. bagi aku, prangai wajib bg mereka adalah ego. seperti pepatah lelaki dan egonya tak dapat dipisahkan. *eh, cm irama dan lagu tak dpt dipisakan. :P.

Sebenarnya ape maksud Ego ni ekk?

- Bila kite x luahkan perasaan..
- Bila kite pendam perasaan kite..
- Bila kte terlalu degil dengan keputusan kite..

emm sume tu mksud ego ke? aku pon xpaham dengan ego nih. n setahu aku semua org ade ego dgn thap keegoan masing2 tak kire la lelaki atau prmpuan. and the most popular is ego lelaki. cz ego lelaki terkenal dengan tahapnye yg tinggi. kan kan kan?

ade ke care nak elak ego mereka mereka ni. ape yang aku taw, kite kene memahami sifat mereka yg dikenali sebagai seorang lelaki. mungkin byk sifat2 mereka yg kite tak tau. tapi ni antara yg aku jmpe laa..

1. Hidup lelaki lebih mudah dimana mereka xde berkias2 mcm kite yg prmpuan ni.
2. Bhsa lelaki adlh berlainan. bukn bermaksud mereka gne bhse asing. tp care diorg nk express something tu dgn cre berbeza. kite2 kne memahami cre diorg tu.. =.=
3. Lelaki lebih suka berdiam dri. xsame dgn pmpuan, lelaki lbih suke berdiam dri drpd mmbncgkn sesuatu perkara.
4. Tak suke dipaksa. aku rse ni yg patut dielakkn sgt2. diorg xske dikse utk buat ssuatu prkara, apelg nk express feeling tu. (T_T)
5. Lelaki pntingkan kejujuran. haa.. ni pon pnting. ape2 pon yg korang buat. korang kene jujur dgn diorang. diorg xsuke kalo taw sesuatu bnde drpd org len. semestinya itu pntang diorang. huhu

okay, aku pilih 5 bnde ni sebagai top 5 sifat lelaki yg perlu kite kite yg prmpuan ni pahami. kalau nk tgk yg laen, sila refer kt laman web ini.

kesimpulanya, ego lelaki tu bley dielakkan kalau kite memahami isi hati, sifat dan perangai lelaki lelaki ini. :)





p/s: aku pon blom khatam ngn sifat lelaki. still on progress.. :)

5 comments:

S y u k said...

aku tak setuju dengan 5 benda tuh..
tapi aku tak bole nak argue..
sebabnya sebagai seorang lelaki aku tau 5 benda tuh betol..

haha~

KIDD FALLEN said...

heheh ko takan khatam dgn sifat lelaki lah :)

Lolita's said...

syuk~ kau xstuju tp kau rse 5 bnde tu btol? ape kau nih.. hahah!

kidd~ betol! aku taw mmg byk sifat lelaki yg belom aku ketahui..

*ape korang ingt korang2 ley khatam ngn prangai pmpuan? =.="

S y u k said...

maknenye aku tak bole trima 5 benda tuh..
tapi aku tak bole nak argue sebab 5 benda tuh adalah fact..

p/s: lelaki kalau da kawen lagi ego..tapi kalau da ade anak lagi lagi lagi ego..ta caye observe bapak masing masing..haha!

Lolita's said...

haha! lek ar syuk.. aku tak sruh argue pon. ape yg aku bgtau ni sme fact jee.. :D

p/s: betoi! XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...