Saturday, April 30, 2011

Fenomena Angry birds!

Assalamualaikum...

Lately nih, aku terlampau sibuk dengan assigment sampai tak sempat nk mengUpdate blog nih.. on weekend je la dpt rehat sket. terlalu banyak tekanan bila buat assignment sebab lecturer yang strict giler babat sampai most of student kene REDO assignment tu. *hope xkene Appeal pulak..aminn

dalam ketensionan aku dan budak2 kelas, masing2 mencari sumber untuk melepaskan geram masing masing. jangan lepas geram kat orang sudah la ye kawan kawan. hikhik. (ketawa sopan)

yang paling tak bley blaa nye, diorang maen game Angry Birds nih untuk melepaskan geram. kalau korang nak taw, aku pun mencuba gakla maen bende alah tu. hahaha! rasenye lagi tensen adela kot. tapi kalau dapat membunuh nate hijau tu, mmg puas laa... hehehe! karakter2 game tu pon comel2 belake.. haha..



korang patut cuba maen game ni taw.. just try laa.. mesty lawak.. :P

naseb baek aku tak addicted ngn game nih, tapi bagi kawan aku, die da addicted lak ngn game nih. sampai dok terjerit2 sebab geram tak dapat bunuh nate hijau tuh.. hehe..

p/s: find a way to release your anger, not find a person to release your anger.. ;)

Monday, April 25, 2011

the real challenge every sem..

Assalamualaikum..

Setelah beberapa minggu aku tak menyentuh blog ni. *SOry Lolly.. aku terlampau sibuk dengan tugasan yang diberikan lecturer. untuk pengetahuan korang korang, aku mengambil course Higher National Diploma in Computer Software Development (HND CSD) di Kolej Profesional Mara Beranang.

huarrghh.. ini course baru kt kolej aku. sangat2 memeningkan. what interesting is, course yang aku ambil ni assignment based. which means, we dont have final exams. huhu. thats a relieved right? tapi aku tak sanggup nak menghadap assignment ni setiap minggu laa.. =.="

sekarang, bila student course lain sibuk study untuk final exam..aku dan rakan-rakan tetap sibuk dengan assignment yang datang bertimpa2! errghh! saket taw.

tapi dengan dorongan mak ayah, sahabat2, lecturer tersayang.. aku menguatkan semangat untuk terus menghadap assignment nih. this is my final year.. so, bersabar ye ajue.. ;)

i need to work hard to achieved what my parents dream of, a successful person.



work hard to get what i want

even i have slept in front of laptop several times..



work hard doesn't means i leave my playground



p/s: need to be more focus in this final year.. no more mistakes! ;)


Monday, April 11, 2011

Reminder for me

Assalamualaikum..

Just a short entry, to remind me of my old memories. my old memory didn't just pass by.. it stop and say hi..i don't know what's the feeling that time. i cant lie about it. i wonder if i can turn back time.





p/s: how i miss my past

Sunday, April 10, 2011

Unexpected entry..

Assalamualaikum...

Actually, setelah bace entry2 dri bloggers lelaki aku terfikir "bley tahan jugak diorang ni menulis kan" hehe. aku memang tak menjangkakan yg bloggers lelaki lebih menarik entry nye drpada prmpuan. mane tak nye, mereka mereka pandai menarik perhatian aku untuk membace entry diorang. ^^

Untuk sedia maklum, lelaki memang ade 9 akal 1 nafsu dbndingkan dengan prmpuan yg mempunyai 1 sahaja akal n 9 nafsu. huhu.. means, lelaki much more brilliant compare to perempuan. hahha. sebab tu la entry mereka lebih menarik utk dibace kan. sebabnye mereka mnggunakan 9 akal tu dengan baek.

tapi zaman sekarang ni kite da banyak tengok lelaki tak dapat menahan nafsu mereka. kenapa ekk? aku bukan nak berpihak pada perempuan saje, aku taw prmpuan pon ade menyebabkan lelaki tak dpt mnahan nafsu, tapi itu la kbenarannye kan.

tapi tak semua lelaki tak dapat mngawal nafsu dan tak mnggunakan akal ngn betul. begitu juga dengan prempuan. kita kena pandai2 menggunakan akal dan nafsu tu dengan betul. aku juga tidak sempurna orangnya, ade kekurangan.. :)






kalau nak tw cerita disebalik lelaki 1 nafsu n prmpuan 9 nafsu.. tgkla kt [sini]

p/s: entry ni diberi tajuk bgitu sbb ak xexpect nk wt entry ni pon.. hehe.. :P

Friday, April 8, 2011

Memories that keep in mind..

Assalamulaikum..

aku tak nak buat entry panjang2, aku cume nk bagitau yang aku terasa cam nak jadi budak balik. ni gara2 makan biskut teddy cap ping pong la nih.. haha! tak kan korang tak ingat biskut ape.. mase kecik2 dlu aku rajin beli biskut ni dalam pack yg kecil, 20 sen. untuk korang yg tak ingat..meh aku memorize korang balik..



hehe, inila biskutnye.. tringat dulu dok pilih huruf kat badan teddy tu then susun2 jadi name kite. huhu.. ^^

terasa nak jadi budak balik.. rindu kenangan2 lama.. nak jadi happy memanjang tanpa fikir apa2 masalah :/




p/s: i'm enjoying biskut teddy right now.. huhu..

Contest - pic paling sempoi

Assalamualaikum..

Memandangkan arini kolej aku mengumumkan ari cuti, aku pon berjalan2 dalam blog orang laen smpai menemukan contest nih.. Pic paling sempoi~



ini owner blog yg anjurkn cntest nih.. nk join? haa.. klik sempoi

aku banyak je gmbr sempoi2 nih. *poyo. tapi aku telah memilih untuk memilih gambar bersama dengan kawan terbaik aku.. taraa~ this is it!



from top: sheqa, ajue, ecah, feez

bagi aku, pict ni sempoi yg amat sebab aku mempunyai sahabat yang slumber lagi sempoi lagi chomel2! kalau korang nak taw, kami mngambil gmbar based on our height taw.. aku yg ke 2 dari atas. ^^. sempoi, slumber & senyum adelah motto hidupku (amalan 3s) XD

disini 3 mmbe kamceng dalam blog adelah..

jamban yg chomel
hantu pendekk
the ilham's

p/s: amalkan 3S tu ye.. hehe

Thursday, April 7, 2011

Please..Make me stop!

Assalamualaikum....

Manusia memang tak lepas dengan sikap degil nya kan? korang semua mengaku je laa. tak payah nak selindung2 di belakang manusia2 lain la. memang terbukti kita semua memang dasar degil punya orang. haha! *aku pun mengaku aku degil =.=

bila orang cakap jangan, kita buat. bila orang kata buat, kita tak buat pulak. pelik pelik je kan. contohnya sekarang ni la. orang kata buat assignment tu, tapi aku sibuk mengadap facebook n blog nih. assignment tengah beratur nih, tapi aku still menaip celoteh aku kt sini. hehe. i just can't stop facing this blog laa.. hehe. please make me stop!


okay, enough being so stubborn! i'm going to start doing my work. here, i list out all works need to be done before i end this semester..

Networking -> Assignment + Test
Project Management -> Redo Assignment 1 + Assignment 2 (P1) + Assignment 2 (P2)

Java -> Assignment

Software Testing -> Assignment

Agama -> Assignment



See.. mereka berebut2 mntak dibuat dulu. sabar ye sayang sayang ku assignment. Saya ni budak degil, kerja banyak pun nak on9 jugak. sempat lagi nak menaip kt blog nih. menaip assignment tak pulak. =.="






p/s: entry ini untuk mengingatkan aku yang degil. tak lupa juga pada kawan2 aku yg laen. ^^

Wednesday, April 6, 2011

Ade aku kesah ke?

Assalamualaikum..

okay, aku sebenarnya no idea utk membebel. tapi aku tetap nak menaip lappy ni untuk update blog nih.. kali ni ape yg aku nk tekan kan adelah.. mengenai pilihan seseorang. tak kesah lah pilihan boyfriend kee, pilihan tmpat blaja kee.. pilihan kerete kee.. n so whatever laa..

actually, ble hati kite da mmbuat kputusan utk memilih sesuatu pilihan tu.. mesti kite tetap jugak dengan pilihan tu walaupun ade org2 sekeliling kite yg tak mnyukainye.. hurmm. mesti kite akn rase ragu2 setelah ade org2 skeliling kite yg kate mereka mereka ni tak suke dengan pilihan kite tu kan.

tapi kalau kite yakin dengan pilihan kite tu, u guys dont need to be doubt about it.. korang cuma perlu pertahankan kenapa korang membuat keputusan tu n bg la reason2 yg dpt lebih myakin kan mereka mereka. *tak bagi reason pon xpe..suke hati kite la kan. :P. dengan itu, mereka mereka takde la nak cakap apa2 dengan pilihan kite tu.. :).

kalau aku, ade aku kesah ke korang nk cakap ape? thats my choice, n i like it.. hehe.. ^^




p/s: just sharing my view with any option we made. :)

Monday, April 4, 2011

Pemergian nya meninggalkan kesan .. ;(

Assalamualaikum..

Seperti yg dinyatakan pd tajuk kali ni. aku mendapat impak yg besar setelah pemergiannya. (T_T) aku tak dapat melupakan nya sebab... siap ade lagu utk nye..


lagu nye terngiang2 di minda ku. semua gara2 mamat matluthfi ni laa.. haha! actually video ni yg mnggalkn kesan yg besar kat aku. disini aku kasi korang dengar lagu ni n hayati ye.. *tgk jugakla vdeo yg laen2 tu.. lawak.. huhu. aku taw vdeo ni da lame. pada yg da tgk tu, diam2 je la.. XD


video

btw, ini liriknya..

ku ada seekor kuceng.. namanya AKI! (meooww)
malam tadi..aki, dilanggar lori,
ibuku ku kata aki, takkan kembali,
kerana kucengku aki, telah pun mati..

ku nk dia kembali.. 3x
kucengku aki..

oh kenapa aki,
kenapa kau lari..
kini.. kau tinggalkan aku seorang diri.
semua org pun kata cri yg baru, utk mlpakan sedih dan pilu,

ku nk dia kembali.. 3x
kucengku aki..
ku nk dia kembali.. 3x
kucengku aki..

ku kutip bangkainya dijalan raya,
badan kecil molek x brmaya,
ku smpan bangkainya didalam peti,
sebgai kenangn didlm hati


ku nk dia kembali.. 3x
kucengku aki..
ku nk dia kembali.. 3x
kucengku aki..
ku nk dia kembali.. 3x
kucengku aki..

*yang paling xbley blaa tu lirik yang ak highlight kan tu. hahaha! XD

ak simpan je vdeo nie kot. utk didengar bile rase nk mnghiburkan hati.. bak kate sorang mamat ni kan. dalam tips die la kan,

pd no 8. "korang hanya perlu men-sibukkan diri dengan aktiviti2 gila yang korang suka yang boleh buat korang ketawa dan tersenyum".

haha! nak taw lagi tips2 die? ni haa budak pendek tu.. tengokla die.. cm budak terlepas dri pmpinan mak kan. XD

p/s: this is my way to entertain myself!

Sunday, April 3, 2011

Lelaki dan perangai wajib nya..

Assalamualaikum..

based on tajuk, korang rase ape perangai wajib yg ade kat setiap lelaki? haa.. betul tu! of course la EGO kan. *yeyejek aku nih.. bagi aku, prangai wajib bg mereka adalah ego. seperti pepatah lelaki dan egonya tak dapat dipisahkan. *eh, cm irama dan lagu tak dpt dipisakan. :P.

Sebenarnya ape maksud Ego ni ekk?

- Bila kite x luahkan perasaan..
- Bila kite pendam perasaan kite..
- Bila kte terlalu degil dengan keputusan kite..

emm sume tu mksud ego ke? aku pon xpaham dengan ego nih. n setahu aku semua org ade ego dgn thap keegoan masing2 tak kire la lelaki atau prmpuan. and the most popular is ego lelaki. cz ego lelaki terkenal dengan tahapnye yg tinggi. kan kan kan?

ade ke care nak elak ego mereka mereka ni. ape yang aku taw, kite kene memahami sifat mereka yg dikenali sebagai seorang lelaki. mungkin byk sifat2 mereka yg kite tak tau. tapi ni antara yg aku jmpe laa..

1. Hidup lelaki lebih mudah dimana mereka xde berkias2 mcm kite yg prmpuan ni.
2. Bhsa lelaki adlh berlainan. bukn bermaksud mereka gne bhse asing. tp care diorg nk express something tu dgn cre berbeza. kite2 kne memahami cre diorg tu.. =.=
3. Lelaki lebih suka berdiam dri. xsame dgn pmpuan, lelaki lbih suke berdiam dri drpd mmbncgkn sesuatu perkara.
4. Tak suke dipaksa. aku rse ni yg patut dielakkn sgt2. diorg xske dikse utk buat ssuatu prkara, apelg nk express feeling tu. (T_T)
5. Lelaki pntingkan kejujuran. haa.. ni pon pnting. ape2 pon yg korang buat. korang kene jujur dgn diorang. diorg xsuke kalo taw sesuatu bnde drpd org len. semestinya itu pntang diorang. huhu

okay, aku pilih 5 bnde ni sebagai top 5 sifat lelaki yg perlu kite kite yg prmpuan ni pahami. kalau nk tgk yg laen, sila refer kt laman web ini.

kesimpulanya, ego lelaki tu bley dielakkan kalau kite memahami isi hati, sifat dan perangai lelaki lelaki ini. :)





p/s: aku pon blom khatam ngn sifat lelaki. still on progress.. :)

Kuang hajo namenye..

Assalamualaikum..

hari ni mood aku agk panas sebenarnya. satu persatu perkara yg buat aku hangin. perkara yg paling buat aku panas ni laa.. sikap kuang hajo budak zaman sekarang.

al-kisah..aku baru blik dari kedai mkn nk naek ke rmah
sewa aku*rumah flet je. bila aku nk smpai ke blok aku, aku ternmpak la satu kelibat umat yg nmpak mncurigakan di bawah tangga. selepas die nmpak aku ngn mmbe aku nak naek blok je, die cepat2 nak naek tangga.

korang nak taw ape yg umat tu buat? die buang air kecil slumber badak die kt bwh tangga tu. =.=" mntang2 kau lelaki, kau bley suke2 kau je nk pancut sane sini? *mintak maap agk kasar disitu. yg aku perasan, umat tu bukan student kolej aku. kalau student kolej.. lagi memalukan la, dok blajar tinggi2, tp adab xde.



aku punye la marah dengan perangai budak sekarang. aduhh, da la hati tgh panas, tgk plak situasi tu. nmpk kitorg takot plak nk lari. da la kau tinggalkan bau yg sungguh tidak menyenangkan kt bawah tangga tu. kalau kau xde tinggalkn
kesan, bau or bukti xpela jugak. ni terang2 kau buang air kecik kt situ. ape jadahnye kau nih?

ni salah satu contoh org yg xde adab! nyusahkan org je taw. xde kje laen ke kau nk buat haa..

p/s: panas betol ak ngn dak tu =.="

Friday, April 1, 2011

Maharaja Lawak wehh~



Maharaja Lawak is coming... arini permulaan maharaja lawak tu. xdpt la aku nk menontonnye memandangkan ak berada di rmah sewa n xmampu nk guna astro. tapi bahang Maharaja Lawak tetap aku rasa..

Maharaja Lawak ni confirm lagi best dari Raja Lawak! ak xsabar nk gelak2 ngn lawak Johan n Zizan (Jozan). memandangkan juara akan berentap ngn juara, confirm gempak kan?

Pengacara program ni adalah AC mizal. emm best ke die jadi pengacara? hope so... hehe. n ni list peserta-peserta Maharaja Lawak:

1. Johan & Zizan (Jozan)
2. Tauke
3. Nabil
4. Xn3
5. Sepah
6. Jihan
7. Amir
8. Kecik
9. Idlan
10. Alex
11. Man (juara baru)

wahh.. sume yg hebat2 kot. aku plak yg excited nak tgk. tapi xdpt tgk live plak.. terpaksa la aku tggu beberapa hari n tgk di Youtube. huhu. (T_T)

ak da check beberapa blog n mostly menyokong Jozan! yeahh! mungkin sebab lawak diorg lagi gempak n kite selalu tgk di kaca TV dlm rncgn Raja Lawak kot. tapi aku tak nafikan la lawak johan n zizan memang sempoi lagi slumber lagi best laa. hehe. undilah mereka ye.. :) tapi, sape pulak pilihan korang? confirm ke diorg tu akn menang? hihi..

p/s: Ak peminat fanatik Zizan! so, Jozan cnfirm menang! haha

Patahnya hati..

Assalamualaikum..

Sepatutnya hari ni aku gembira.. *sebab hari jmaat kn hari terakhir dlm sminggu. tapi apakan daya, seseorang telah mmbuat aku sedih lagi patah hati. terus aku xde mood. siryes aku cakap aku takde mood!

okay, aku bgtaw la sape org nye.. die adalah lecturerku yg aku syg. aku bukan nak marah die, memang aku taw ini kje die. tapi maaf puan. saya termarah puan tadi. :(. ini semua gara gara assignment yg puan tanda tadi.

aduh, xsangka sebab assignment aku ley nanges.. (T_T). kenapa puan tak bley consider sket pasal penandaan assignment nih. rasenye setiap sem ade je student yg rase xpuas hati ngn die. emm aku bukan xpuas hati dgn die, tapi aku sedih gile gile gile babat laa. xpenah2 dalam hidup aku sebagai student, i got full X mark! =.="




*picture credit to Rain cz bg ak amik :)


seminggu sebelum hntar assgmnt ni, tidur aku memang xckup, dgn demam lagi. aduhh..dugaan betol hidup nie. nmpknye usaha aku tu xmembuahkan hasil yg memuaskan.

emm tapi xpe, kite cuba lagi. usaha usaha! jangan putus asa! ajue bolehh!

aku xnak bebel pnjg2. hati terluka sgt2. sem ni memang sem utk hati aku terluka. *haha.. over plak. pape pon, aku xmarah puan tu. aku respect die sbagai lecturer aku.

aku cuma doakan "semoga die dipermudahkan untuk menanda assignment2 aku n membe2 pada masa akn datang" aminn... :)

p/s: sem ni byk plak perkara yg buat aku sedih..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...